Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας στηρίζουν τον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ: Ναι μπορούμε εμείς, εκεί και παντού!

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου και η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας στηρίζουν τον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρικής της Φιλκεράμ Τζόνσον που πτώχευσε) που παραμένουν 14 και πλέον μήνες απλήρωτοι κι έχουν αποφασίσει να παλέψουν να περάσει η μονάδα στα χέρια των εργατών, κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση ως τη μόνη απάντηση στη μαζική ανεργία και ανέχεια.
Η πρόταση των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ, το πέρασμα του εργοστασίου στα χέρια τους, πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά μέσα στο εργατικό κίνημα και να τεθεί ως όρος ύπαρξης των εργατών σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που καταρρέουν υπό το βάρος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ως τη μόνη διέξοδο ενάντια στη μαζική ανεργία και εξαθλίωση.
Έχουμε λάβει θέση από τη μια πλευρά του ταξικού οδοφράγματος, στη πλευρά του εργατικού κινήματος, ενάντια στα αφεντικά του κεφαλαίου και τους γραφειοκράτες μέσα κι έξω από το εργατικό κίνημα.
Χωρίς την ενότητα ολόκληρης της εργατικής τάξης στα εργοστάσια και στις γειτονιές που συσσωρεύουν με δραματικούς ρυθμούς το άνεργο εργατικό δυναμικό κι ιδιαίτερα μεγάλα τμήματα της νεολαίας, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική καταστροφή που απαιτεί επαναστατικές λύσεις κι όχι μπαλώματα.
Στη σημερινή εποχή, η μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα του κεφαλαίου είναι η μαζική παραγωγή εξαθλιωμένων Γι αυτό απαιτείται η ανάληψη άμεσης δράσης σε όλους τους εργατικούς αγώνες και η απόρριψη της εξατομίκευσης που μας οδηγεί το σύστημα, υπερασπιζόμενοι τους αναγκαίους όρους ύπαρξης της ζωής που μας στερούν καπιταλιστικές κυβερνήσεις, τρόικες και μνημόνια.
Τα Μνημόνια, που όλοι εξαρχής γνώριζαν ότι θα αποτύχουν, δεν είναι απλά ένα οικονομικός μηχανισμός αντιμετώπισης της κρίσης και ξεζουμίσματος του πληθυσμού αλλά κι ένας μηχανισμός ελέγχου του πληθυσμού μέσω της απόλυτης φτώχιας και της ακολουθούμενης εξατομίκευσης των εξαθλιωμένων. Στα σημερινά κοινωνικά και κατά βάση ταξικά προβλήματα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, εκτός ίσως του κοινωνικού κανιβαλισμού που οργανώνει το κεφάλαιο με πρώτους τους αστούς υπουργούς και τους φασίστες.
Παλεύουμε για την αυτοοργάνωση των μαζών, όχι για την αναδιοργάνωση του αστικού κράτους και του καπιταλισμού.
Παλεύουμε ενάντια στο αστικό κράτος κι όλους του τους μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου για μια κοινωνία απελευθερωμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξαθλίωσης.
Το σύνθημα της αυτοδιεύθυνσης και της αυτοδιαχείρισης των εργοστασίων πρέπει να γίνει το σύνθημα της κοινωνικής εξέγερσης και της επανάστασης των εργατών και των εξαθλιωμένων.


Ενόψει της διαδήλωσης στη ΔΕΘ, συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση (Σάββατο, 8/9, Καμάρα).


Τα εργοστάσια ανήκουν στους εργάτες
Νίκη στους αγώνες των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ
Στηρίζουμε το σωματείο & την Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
Οργάνωση – αλληλεγγύη – εξέγερση – επανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου