Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.), που παλεύουν για την επαναλειτουργία της επιχείρησης κάτω από έλεγχο και διοίκηση των ίδιων των εργαζομένων.

Η Βιομηχανική Μεταλλευτική ΑΕ, θυγατρική της ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON ΑΕ, της πρώτης και μεγαλύτερης βιομηχανίας κεραμικών πλακιδίων στην Ελλάδα, όπως η ίδια αυτοδιαφημίζεται, είναι σε διαδικασία πτώχευσης. Η εταιρία φεσώθηκε από δάνεια που της φόρτωσε η θυγατρική & η διοίκησή της έχει εξαφανιστεί από τον Μάη του 2011. Οι εργάτες είναι απλήρωτοι από τότε και χωρίς δουλειά. Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2011, κατέλαβαν και περιφρουρούν το εργοστάσιο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ώστε η διοίκηση να μην «εξαφανίσει» την υποδομή (μηχανήματα κλπ.).

Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΜΕΤ αποφάσισαν να δουλέψουν το εργοστάσιο οι ίδιοι, με μια μορφή συνεταιρισμού-αυτοδιαχείρισης. Πρόσφατα προχώρησαν στη συγκρότηση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με βασικό αίτημα: «Να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων. Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, ως μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει, το εγχείρημα αυτό των συναδέλφων μας εργατών πρέπει να στηριχθεί από όλους μας, γιατί δείχνει καθαρά μια μεγάλη αλήθεια: Ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούμε με τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς», αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε τη διάλυση της παραγωγής, το προχώρημα της κρίσης σε βάρος μας, την ατέλειωτη κατρακύλα της απώλειας θέσεων εργασίας, της μείωσης των μισθών – όλα όσα δηλ. προωθούν εργοδότες, κυβερνήσεις, Τρόικα. Ότι μόνο εμείς έχουμε συμφέρον και μπορούμε να το κάνουμε αυτό, με την ενότητα και τον αγώνα μας, ενώ οι επιχειρηματίες υπόσχονται μόνο λουκέτα, απολύσεις, μισθούς πείνας, φτώχεια και εξαθλίωση.

Νόμος είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και η επιβίωση της κοινωνίας,

όχι το κέρδος και η ιδιοκτησία των μεγαλοεπιχειρηματιών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου