Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικό δελτίο


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 12/9 η προγραμματισμένη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με τη συμμετοχή των εργαζομένων του σωματείου.
Η συνέλευση κινήθηκε αρχικά γύρω από τα συμπεράσματα και τις εντυπώσεις γύρω από τη συμμετοχή του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ. και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην ανεξάρτητη συγκέντρωση της Καμάρας. Τονίστηκε πως ήταν το πρώτο βήμα για τη περαιτέρω κοινωνικοποίηση του ζητήματος του δίκαιου αγώνα μας και σε άλλους εργαζόμενους, καθώς τα πανό του σωματείου και της πρωτοβουλίας, οδήγησαν τη πορεία χιλιάδων ανθρώπων.

Σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε, όλο και περισσότερες εκδηλώσεις αλληλεγγύης αλλά και οικονομικής στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων, σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μας δείχνουν πως ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι :

- Στηρίζουμε τον αγώνα για να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργατών. Ενάντια στα κλεισίματα των επιχειρήσεων, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, απαντάμε με αυτοδιαχείριση της παραγωγής, πλήρη εργατικό έλεγχο. 
- Αγωνιζόμαστε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μαζί με το σωματείο βάσης των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, όπου ο αγώνας βρίσκεται πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων.
- Δυναμώνουμε τη φωνή των απλήρωτων εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια εδώ και 17 μήνες ενάντια στη κοινωνική ζούγκλα που επιβάλει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν οι εξής δράσεις: 
- Μικροφωνική συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ και κάλεσμα στους ανέργους της πόλης να στηρίξουν των αγώνα
- Συσκέψεις και παρεμβάσεις στα εργοστάσια που κλείνουν ή είναι κλειστά στη Βιομηχανική Ζώνη
- Επαναδραστηριοποίηση του περιπτέρου πληροφόρησης στο κέντρο της πόλης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9 19.00 στο ΕΚΘ [Ολύμπου και Αριστοτέλους]

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής