Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΒΙΟΜΕΤ και από την Κοπεγχάγη

Το Σάββατο 3/11/2012 πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης των εργατών της ΒΙΟΜΕΤ σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου
 
   
Το πάρτυ οργανώθηκε από το πολιτικό γκρουπ Crisis Mirror, το οποίο δραστηριοποιείται και εδρεύει στην Κοπεγχάγη εδώ και ένα περίπου χρόνο και αποτελείται από άτομα πολλών εθνικοτήτων (εργαζομένων-φοιτητών) με κοινό ιδεολογικό παρανομαστή τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό (www.crisismirror.info).

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος και έτσι συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό- που θα αποσταλεί άμεσα- στα πλαίσια της ενίσχυσης του αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕΤ, ενώ παράλληλα μοιραζόταν και το σχετικό κειμενάκι προς ενημέρωση.

Πριν από το πάρτυ προβλήθηκε η ταινία ’’The Take’’ (http://www.thetake.org/) ενώ μετά ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για την συγκεκριμένη μορφή αγώνα (αυτοοργάνωση-αυτοδιαχείριση).

Στην εποχή της μνημονιακής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι εργάτες πρέπει να αντιτάξουν το βασικότερο όπλο τους: την αλληλεγγύη.