Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Μ. ΕΞΙΟΓΛΟΥ

Στις 18 Απριλίου συλλαμβάνεται και οδηγείται στο Α.Τ. Άνω Πόλης και στη συνέχεια στη Γ.Α.Δ.Θ. ο ολικός αρνητής στράτευσης Μ. Εξίογλου και μέλος της πρωτοβουλίας μας. Προχτές  19 Απριλίου, μεταφέρθηκε στην Αθήνα από όπου πέρασε από εισαγγελέα και στη συνέχεια από στρατοδικείο, όπου τελικά πήρε αναβολή για τις 30.04.

Το αδίκημα που διέπραξε είναι η πολιτική του επιλογή (συλλογική δήλωση άρνησης στράτευσης  το Μάιο του 2010 ) για την άρνηση του στρατιωτικού μηχανισμού. Να τονιστεί ότι για την ίδια υπόθεση είχε δικαστεί πρωτοδίκως σε 4 μήνες με ένα χρόνο αναστολή, τον Δεκέμβριο του 2012, στο στρατοδικείο της Λάρισας. Η δίωξη συνεχίζεται καθώς η ανυποταξία θεωρείται διαρκές αυτόφωρο αδίκημα!!! Η περίπτωση του Μ. Εξίογλου είναι μια ακόμα αδιάσειστη απόδειξη της γενικότερης συστηματικής δίωξης των αντιρρησιών συνείδησης.

Η κατασταλτική και εξουθενωτική πολιτική του κράτους γίνεται όλο και πιο επιθετική. Σειρά έχουν πρώτα οι μετανάστες/μετανάστριες που κλείνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακολουθεί ο ευτελισμός των ανέργων στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ., και στη συνέχεια όποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται και αγωνίζεται. Είναι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο που και οι αντιρρησίες συνείδησης θεωρούνται επικίνδυνοι και ενοχλητικοί, καθώς με το δημόσιο και πολιτικό τους λόγο στέκονται εμπόδιο στην ίδια τη δομή του μιλιταριστικού κρατικού μηχανισμού και ενάντια στις περιττές και παράλογες στρατιωτικές δαπάνες.

Ως εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες θεωρούμε το δικαίωμα στην άρνηση στράτευσης αδιαπραγμάτευτο. Παλεύουμε συλλογικά για  την πολιτική και κοινωνική ανατροπή αυτού του συστήματος. Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες ούτε καταστέλλονται ούτε ποινικοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου