Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εκδήλωση με τη Naomi Klein στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.



Η μαχητική δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein θα επισκεφτεί τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής την Τρίτη 4 Ιουνίου σε μια εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο. Η Ν.Klein έγινε παγκοσμίως γνωστή τόσο με την εμπλοκή της με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης όσο και με το βιβλίο της "Το Δόγμα του Σοκ: Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής" όπου καταδυκνείει τις "θεραπείες" που επιβάλει στους λαούς το ΔΝΤ παγκοσμίως ώστε να επιβάλλει την καταστροφική, για την κοινωνική πλειοψηφία, οικονομική και πολιτική συνταγή του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η N.Klein συναντά εργατικούς αγώνες και εργοστάσια υπό εργατικό έλεγχο, καθώς πριν από λίγα χρόνια γύρισε το πολύ γνωστό ντοκυμαντέρ "H Κατάληψη" ("The Take") στο οποίο προβάλλεται η ιστορία και οι αγώνες των κατειλημμένων εργοστασίων στην Αργεντινή, γεγονός που συνέβαλε στην άνθηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης γύρω από τα παραδείγματα τύπου "ΖΑΝΟΝ". Η N.Klein στάθηκε από τη πρώτη στιγμή της διεθνούς καμπάνιας της Βιο.Με. στο πλάι του αγώνα των εργατών καθώς συνυπέγραψε δήλωση υποστήριξης (μαζί με πολλούς άλλους συγγραφείς και ακτιβιστές, περισσότερα για τη διεθνή καμπάνια εδώ). 

Στήριξε και στηρίζει έναν εργατικό αγώνα που μετά από δύο χρόνια εγκατάλειψης του εργοστασίου από τους ιδιοκτήτες, οι εργαζόμενοι βάλανε μπροστά τις μηχανές εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και δουλεύουν οι ίδιοι το εργοστάσιο. Έναν αγώνα που κάνει πράξη το σύνθημα: "Μπορούμε χωρίς αφεντικά"!

Η εκδήλωση "Δομές και Δράσεις ενάντια στον Καπιταλισμό: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ" θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 4/6 στις 19.00 στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και εκτός από τη Ν.Klein θα υπάρξει και τοποθέτηση από το σωματείο εργατουπαλλήλων της Βιο.Με. Θα ακολουθήσει λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης

Πληροφορίες για να έρθετε στο εργοστάσιο: 
Λεωφορείο νούμερο 8: Στάση Σ.Α.Σ.Θ. (Μιά στάση μετα τη ΒΙΑΜΥΛ, μιά στάση πριν το ΙΚΕΑ)

Ακολουθούν βίντεο από αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα (στα πλαίσια του b-fest) με τη Naomi Klein, τον Μάκη Αναγνώστου από το σωματείο της ΒΙΟΜΕ και εκπροσώπους από τα έντυπα "εργατική εφημερίδα Δράση" και "Βαβυλωνία". [για να τα παρακολουθήσετε κάντε κλικ στο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ].