Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κείμενο που συνυπογράφεται και από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ, ΜΙΑ ΔΙΩΞΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ VODAFONE

Έχει αποδειχτεί πως οι κερδοσκόποι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προβαίνουν σε εγκαταστάσεις κεραιών μέσα στις πόλεις αγνοώντας επιδεικτικά τα επιστημονικά πορίσματα που επιβεβαιώνουν τις βλαβερές επιπτώσεις που επιφέρει η ΗΜΑ (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) στον ανθρώπινο οργανισμό και τις συστάσεις να απομακρυνθούν άμεσα σταθμοί παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κατοικημένες περιοχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δολοφονικής αυτής τακτικής (η εκπομπή συνεχούς και ανεξέλεγκτης ακτινοβολίας ασύρματων δικτύων έχει κριθεί από πληθώρα επιστημόνων ως αιτία για βλάβες στην υγεία, όπως π.χ. για σταδιακή καταστροφή του φλοιού του εγκεφάλου, διάσπαση της αλυσίδας του DNA, δημιουργία καρκινικών παθήσεων και θανάτων, αναπνευστικών προβλημάτων, διαβήτη, προβλημάτων μνήμης, μείωσης αντιληπτικής ικανότητας κ.ά.) αποτελεί και η περίπτωση της Voda­fone. Εγκατέστησε με την βοήθεια και την συνηγορία της νομιμοποιημένης παρανομίας που έχουν θεσπίσει οι δήθεν υπεύθυνοι κρατικοί θεσμοί, κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε νηπιαγωγεία, σχολεία, παιδικές χαρές και κέντρα υγείας. Στον βωμό του κέρδους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θεωρούν τον αέρα τσιφλίκι τους και τους πολίτες πειραματόζωα.

Εδώ δεν πρέπει να εξαιρέσουμε εκείνους τους αργυρώνητους κατοίκους που η ιδιώτευσή τους και η ιδιοτέλειά τους για το χρήμα τους καθιστά αδίστακτους απέναντι στους γείτονές τους. Είναι οι σύγχρονοι κερδοσκόποι, μόνο που τώρα δεν κερδίζουν απ΄ τα μέσα επιβίωσης αλλά απ τα μέσα εξόντωσης των διπλανών τους, παραχωρώντας τις ταράτσες τους έναντι σεβαστής αμοιβής στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.