Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα για την απεργία 13/6

Το σωματείο των εργατο-υπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ. καλεί τούς εργαζομένους στην απεργία την 13/06/2013 . Συγκέντρωση στην καμάρα  και πορεία  προς την ΕΤ3.
Τέρμα πια στις αυταπάτες.

Lafarge: Τα ΜΑΤ μέσα, οι εργαζόμενοι έξω! - Παρέμβαση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ


Τα ΜΑΤ υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας – Lafarge στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν σήμερα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Παιανία. Ως ιδιωτική ασφάλεια της πολυεθνικής, η αστυνομία ανέλαβε να «περιφρουρήσει» τη διοίκηση της εταιρίας, η οποία ούτε καν δέχτηκε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Η εταιρία, η οποία στην ουσία έχει κλείσει το εργοστάσιο στη Χαλκίδα, απολύει κάθε μήνα το 5% των εργαζομένων, στέλνοντας στις ουρές της ανεργίας εκατοντάδες εργαζόμενους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του εργοστασίου και τη λαφυραγωγησή του από την πολυεθνική, περιφρορούν τις εγκαταστάσεις και δεν επιτρέπουν να φύγει από εκεί «ούτε βίδα» και κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοπιήσεις τους. Σύνθημά τους:
 «Η κερδοσκοπία της Lafarge ‘’κλείνει’’ το εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι θα το λειτουργήσουν!» 

Κοντά τους βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της και μοιράζοντας υλικό ενημέρωσης για την αυτοδιαχείριση της ΒΙΟΜΕ. 

Σε χαιρετισμό που έκανε στη συγκέντρωση, κάλεσε τους εργάτες των Τσιμέντων Χαλκίδας να εξετάσουν την εμπειρία των εργατών της ΒΙΟΜΕ που αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και απάντησαν σε αυτό με έναν διαφορετικό από τα καθιερωμένα τρόπο, παίρνοντας το εργοστάσιο στα χέρια τους και δουλεύοντας συνεργατικά, χωρίς αφεντικά, στη βάση της αυτοδιαχείρισης. 

Είναι η ώρα, τονίστηκε, το δρόμο αυτό να ακολουθήσουν και άλλα εργοστάσια που κλείνουν, ώστε να πάψουμε να εξαρτόμαστε από το κράτος και τα αφεντικά και να δημιουργήσουμε τους όρους μιας άλλης οργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ανισότητες και ιεραρχίες.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας)