Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αύριο η κρίσιμη δίκη για τον αγώνα μας.Τρίτη 8 Ιουλίου από τις 9, όλοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αύριο το πρωί, Τρίτη 8 Ιουλίου από τις 9, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, να είμαστε όλοι και όλες για να υπερασπιστούμε το ελπιδοφόρο εγχείρημα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

  • Να μην περάσει η αίτηση της πρώην εργοδοσίας που επιδιώκει να επιστρέψει στην διοίκηση του εργοστασίου.
  • Να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η ΒΙΟΜΕ, να μην καταφέρει η εργοδοσία να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε έξωση, απόλυση χωρίς αποζημίωση, και πτώση των απαιτήσεων τους..
  • Να εκπέσουν οι μεθοδεύσεις της οικογένειας Φιλίππου, που έχει καταδικαστεί σε πάνω από 10 έτη φυλάκιση, χωρίς όμως να τα εκτίει ακόμη.
  •  Τα εργοστάσια στους εργάτες, η παραγωγή σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, τα χρέη στα αφεντικά που τα δημιούργησαν. 
Σχεδόν τρία χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, δίνουν έναν σπάνιο και διαρκή αγώνα. Είναι αγώνας επιβίωσης για αυτούς και τις οικογένειες τους. Είναι όμως και ένας αγώνας που ανοίγει τον δρόμο για την εργατική αυτοδιαχείριση, για μια κοινωνία με ισότητα και ελευθερία, χωρίς φτώχια, ανεργία και εξαθλίωση. Είναι ένας αγώνας που στις σημαίες του γράφει:
"Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

Χιλιάδες αλληλέγγυοι/ες, άνεργοι, εργαζόμενοι, σωματεία από την βιομηχανία, το εμπόριο, τις υπηρεσίες, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, τα ΜΜΕ, δεκάδες συλλογικότητες, στέκια, κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις, οργανώσεις, κοινωνικά ιατρεία και δίκτυα αλληλεγγύης, μεμονωμένοι άνθρωποι αλλά και ομάδες από όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, ντόπιοι και μετανάστες, στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια έχουν βοηθήσει, ασχοληθεί και έχουν βάλει πλάτη στον αγώνα αυτόν.

Ας το πάρουν είδηση, λοιπόν, όλοι αυτοί που εποφθαλμιούν το εργοστάσιο, όλοι αυτοί που επιδιώκουν να επιστρέψουν στο εργοστάσιο για να ολοκληρώσουν την κερδοσκοπική ερήμωση/διάλυσή του που ξεκίνησαν εδώ και 2 χρόνια, όλοι αυτοί που φοβούνται την εξάπλωση του παραδείγματος της ΒΙΟΜΕ:
Το ρήγμα που άνοιξε αυτός ο αγώνας δεν θα κλείσει.  Η εργατική αυτοδιαχείριση στη ΒΙΟΜΕ είναι εδώ για να μείνει. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά.

Αύριο το πρωί, Τρίτη 8/7 από τις 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, θα είμαστε όλοι και όλες εκεί, για να δώσουμε την δική μας απάντηση!

Άμεση δημοκρατία στη βάση
Αυτοδιαχείριση στην παραγωγή.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης 
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ



Κινητοποίηση θα υπάρχει και στην Αθήνα:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
την Τρίτη 08/07 στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας