Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και αλληλέγγυους που διώκονται από την αλυσίδα "πολιτισμού" ΙΑΝΟΣ


Αλληλέγγυοι/ες και εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τη βία και την καταστολή που αντιμετώπισαν οι αγωνιστές του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου & Χάρτου Αττικής στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Σε έναν συνήθη, πια, ρόλο γι' αυτούς τα ΜΑΤ και η ασφάλεια έπαιξαν το ρόλο του μπράβου και του φουσκωτού των συμφερόντων της εργοδοσίας του ΙΑΝΟΥ. Παρόμοια περιστατικά και αντίστοιχή βία και τρομοκρατία αντιμετωπίσαμε κι εμείς στην Θεσσαλονίκη στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Συντονιστικό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έξω από το Άττικα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως κράτος και εργοδοσία, πήγανε ένα βήμα παραπάνω καθώς οι αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια, μεθοδευμένα και άδικα.

Δεν φτάνει, λοιπόν, που τα αφεντικά έχουν ξεζουμίσει τους εργαζόμενους, όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, αλλά απαιτούν πια να παραιτηθούμε από την μία και μοναδική εβδομαδιαία ανάπαυση της Κυριακής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την αλυσίδα "πολιτισμού" ΙΑΝΟΣ δύσκολα μπορεί κανείς να βρει. Στον ΙΑΝΟ η εργοδοσία ήταν απ' τους πρώτους που έσπευσε να εφαρμόσει στη πράξη όλα τα αντεργατικά μέτρα της τελευταίας πενταετίας. Απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις με πετσοκομμένες ή και καθόλου αποζημιώσεις, αντισυνδικαλιστική τρομοκρατία και διώξεις (όπως στη περίπτωση του Γ.Γ. στη Θεσσαλονίκη), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν και "πρωτοπορία" στον αντεργατικό μεσαίωνα, όπως με τα "μηχανάκια" παραγωγικότητας που κρέμασε στον λαιμό των υπαλλήλων, αλλά και στους εκβιασμούς με τους οποίους εκμαίευε, υποτίθεται, συναίνεση από τους εργαζόμενους. Η αχόρταγη οικογένεια εργοδοτών φορώντας το διπλό προσωπείο του ΙΑΝΟΥ, από τη μία παρουσιάζεται ως "μαικήνας" των τεχνών και των γραμμάτων και από την άλλη εκβιάζει, κλέβει και τσακίζει τις ζωές των εργαζόμενων της επιχείρησης. Οι διπρόσωποι εργοδότες όμως δεν αρκούνται μόνο σε αυτά τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους. Από τη μία μηνύουν αγωνιστές και εργαζόμενους και από την άλλη τσεπώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από ημετέρους του συστήματος. Αυτό άλλωστε αποκαλύφθηκε από την καταδίκη του αφεντικού του ΙΑΝΟΥ στα δικαστήρια μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μιλάνε λοιπόν για "πολιτισμό", "τέχνη" και "αξιοκρατία" οι κλέφτες, οι απατεώνες και οι εκμεταλλευτές.

ΩΣ ΕΔΩ.

Να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες, άμεση αθώωση των συλληφθέντων αγωνιστών εργαζόμενων και αλληλέγγυων.
Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των ξυλοδαρμών και της καταστολής.

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΑΙ 7 
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ
-Θεσσαλονίκης-

Τετάρτη 7/1/15 η προγραμματισμένη συνέλευση

Τετάρτη 7/1/15 στις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη συνέλευση
 της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, στο Μικρόπολις.