Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το πέρασμα του Καραβανιού Αλληλεγγύης από το Βόλο

Το απόγευμα του Σαββατου υποδέχτηκε η πόλη του Βόλου το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Με εκπροσώπηση από το Σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ, εργαζομένων ΕΡΤ, εν διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών Θεσ/κης, αγωνιζόμενων καθαριστριών, Σωματείο Τσιμέντων Χαλκίδας, Επιτροπής Αγώνα Σχολικών Φυλάκων, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης έφτασε στον Βόλο στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Το Καραβάνι υποδέχτηκαν και κατόπιν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου από αλληλέγγυους πολιτικούς και κινηματικούς χώρους.  Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι την ΕΡΑ Βόλου.
Ακολούθησε συλλογική κουζίνα στο Στέκι Μεταναστών.

DSC02066 DSC02067 DSC02068 DSC02069 DSC02070 DSC02071 DSC02072 DSC02073 DSC02074 DSC02076  DSC02078 DSC02083 DSC02085 DSC02088 DSC02091 DSC02092 DSC02093
Ηλέκτρα Προσήλια

Πηγή: www.vforvolos.gr

Πρώτος σταθμός του ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στη Λάρισα

 http://www.asyntaxtostypos.org/wp-content/uploads/2015/04/20150404_122946.jpg
Συγκινητική υποδοχή στον σταθμό των τρένων της Λάρισας επιφύλαξαν εκπρόσωποι κινημάτων, αλληλέγγυων κινήσεων και κάτοικοι της πόλης στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που προσέγγισε στον «πρώτο σταθμό» της διαδρομής προς Αθήνα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.  Όλοι μαζί πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου και το μπλοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Εκεί βρίσκονταν και εργαζόμενοι της ΕΡΑ Θεσσαλίας που μετέφεραν ουσιαστικά την εκπομπή προγράμματος της Ελεύθερης ΕΡΤ και τους χαιρετισμούς που έγιναν από τη μικροφωνική εγκατάσταση που είχε στηθεί στην πλημμυρισμένη από τον κόσμο, πλατεία. Εκπρόσωποι των κινημάτων ευχαρίστησαν για την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι σύντροφοί τους και η τοπική κοινωνία και δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα μέχρι την τελική τους δικαίωση.
Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ακολούθως φιλοξενήθηκε στον κοινωνικό χώρο «Στέκι Para todos» για μια μικρή ανάσα, καφέ και σάντουιτς και ετοιμάζεται να κατευθυνθεί πάλι στον σταθμό των τρένων προκειμένου να συνεχιστεί η διαδρομή προς την Αθήνα (αναμένεται να φτάσει εκεί αύριο Κυριακή απόγευμα) με επόμενο σταθμό την πόλη του Βόλου. Εκεί θα γίνει ανάλογη υποδοχή από τα τοπικά κινήματα, μέλη αγωνιστικών συλλογικοτήτων και εργαζόμενους της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ. Η πορεία που θα πραγματοποιηθεί θα καταλήξει στα στούντιο της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ. Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ θα διανυκτερεύσει στην πόλη και αύριο, Κυριακή πρωί, με πούλμαν πλέον θα κατευθυνθεί στη Λιβαδειά και ακολούθως στη Χαλκίδα ενώ το απόγευμα πριν φτάσει στην Αθήνα, θα ενσωματώσει στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ δεκάδες μοτοσυκλετιστές που θα τους περιμένουν με τις μηχανές τους στις Αφίδνες. Όλοι μαζί θα συνεχίσουν προς Αθήνα αφού κάνουν μία ωριαία στάση στην ertopen και μία συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή από όπου εκπέμπει ΑΚΟΜΗ το μόρφωμα που έστησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η ΝΕΡΙΤ που καμώνεται πως αποτελεί τη «δημόσια ραδιοτηλεόραση» της χώρας!
Η ενημέρωση από το ΚΑΡΑΒΑΝΙ θα είναι συνεχής. Μείνετε… συντονισμένοι στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ !  Την ενημέρωση προσφέρουν εργαζόμενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3 που συμμετέχουν στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ.
Ο αγώνας, όπως και η διαδρομή, συνεχίζεται…

Πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org