Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Στην απεργία 12/11 στον δρόμο με το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης



 


Η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις 26 Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης των οικοπέδων στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της μέσω πλειστηριασμού

Οι προτάσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 για χτίσιμο ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα με οριζόντιες μορφές διοίκησης στα χέρια των εργαζομένων πετάχτηκαν στον Καιάδα.

Στις Σκουριές οι υποσχέσεις μείνανε υποσχέσεις.

Οι εργατικές κατακτήσεις (ωράρια, συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις κ.α.) βορά στα χέρια όλων εκείνων που θέλουν την κοινωνία υποταγμένη .

Οι φράχτες που σήκωσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση παραμένουν χάρη στις ευλογίες της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο ψυχών.

Οι ωμοί εκβιασμοί του Κεφαλαίου που συντηρεί τη σωτηρία του καπιταλισμού μέσω μιας “Αριστεράς” που ακόμη έρχεται, συνεχίζονται. Προσφάτως 110 εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” πετάχτηκαν στο δρόμο. Και αυτοί που τους πέταξαν, ακολούθησαν την αλάνθαστη συνταγή: Το δόγμα του σοκ.

Τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια δεν τέλειωσαν ποτέ. Νέες στρατιές ανέργων έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες.

Τι άλλαξε; Απλώς η σειρά κατάταξης αυτών που διεκδικούν την πρώτη θέση στον μακρύ μαραθώνιο της εξουσίας. Το νέο μνημόνιο είναι γεγονός ρίχνοντας την προτελευταία βολή σε όλους αυτούς που απαιτούν να μπει ένα τέλος στη σκληρή φυλακή του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η τελευταία βολή, όμως, είναι στα χέρια μας και δεν πρέπει να είναι χαριστική απέναντι σε όλους αυτούς που υπηρετούν ντόπια και ξένα συμφέροντα: Απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτών που θησαυρίζουν εκ νέου στις πλάτες του, στις πλάτες που σηκώνουν το βάρος ενός χρέους που οι κεφαλαιοκράτες προκάλεσαν. Απέναντι στους τραπεζίτες που τώρα πια έχουν “αριστερό” άλλοθι. Απέναντι στα ξεπουλημένα Μέσα Ενημέρωσης και στο δεξί χέρι ενός ανάπηρου κοινοβουλευτικού κόσμου: Τον φασισμό.

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ήρθε για να μείνει στο προσκήνιο των αγώνων, να ορίσει και κυρίως να αλλάξει εκείνο το χώρο που το Κεφάλαιο παρουσιάζει ως μοίρα από την οποία οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Καλούμε όλο τον κόσμο να τσακίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα μέσα από την διαρκή πάλη των κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων. Με αγώνα από τα κάτω χωρίς αναθέσεις, εντολές και καπελώματα μιας γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που φλερτάρει με την εξουσία.
Με αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση κόντρα σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν την κρίση.
Η κοινωνική χειραφέτηση είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων, των κοινωνικών κινημάτων και της μαχόμενης εργατικής τάξης, της νεολαίας που επιλέγει τα όπλα, τις μορφές οργάνωσής και το δρόμο για τη κοινωνική απελευθέρωση από όλα τα δεσμά καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Η πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη δεν είναι ένα ραντεβού αγώνων που μας βγάζει από την κανονικότητα. Είναι η συνέχεια ενός βηματισμού που ουδέποτε έλειψε από την ιστορική υποχρέωση για παραγωγή νέων ιδεών και κυρίως αγώνων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 10πμ

Ορίζουμε το δικό μας αύριο μέσα από τους αγώνες.
Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας.


ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ