Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Εδώ θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη για το τι συμβαίνει μέσα και έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα επιχειρείται ο πρώτος πλειστηριασμός του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ.


14.30 Εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ ευχαριστεί τους αλληλέγγυους για τη σημερινή επιτυχημένη δράση και εξηγεί ποιά είναι τα επόμενα βήματα του αγώνα. Ένα βίντεο που αποτυπώνει το πάθος και τον παλμό της κινητοποίησης.




14.20 Μετα τη επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης, οι αλληλέγγυοι αποχωρούν, ενώ οι εργαζόμενοι ευχαριστούν όλους όσους με θάρρος και ευθύνη συγκεντρώθηκαν για να μπλοκάρουν τα γρανάζια της γραφειοκρατείας. Μία μάχη κερδήθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται! Η διαδικασία του πλειστηριασμού συνεχίζεται την άλλη Πέμπτη.





14.10 Σημαντική νίκη για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ! Η δικαστική υπάλληλος που έχει την ευθύνη του πλειστηριασμού μόλις ανακοίνωσε την αναβολή του, επικαλούμενη ελλείψεις στα νομικά έγγραφα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όμως ότι η αναβολή είναι αποτέλεσμα της δυναμικής κινητοποίησης περίπου 250 αλληλέγγυων που κατέκλυσαν το Δικαστικό Μέγαρο και έδειξαν δυναμικά ότι ο αγώνας για αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση δεν εκφοβίζεται, δεν δημοπρατείται, δεν εκποιείται!




14.00 Ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης σπρώχνει τους συγκεντρωμένους προκλητικά. Υποδειγματικά ήρεμη η σταση των αλληλέγγυων. Δεν μας τρομάζουν γιατι αγωνιζόμαστε για την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια!


13.40 Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ κλειδώνουν τα μπράτσα τους και χτίζουν αλυσίδα αξιοπρέπειας για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, για να αμυνθούν απέναντι στην επιθεση του κράτους σε αυτό το πετυχημένο παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης.




13.30 Τα ΜΑΤ είναι εξοπλισμενα με πλήρη εξάρτηση και δακρυγόνα. Αν υπάρξει επίθεση σε τέτοιο στενό χώρο, θα υπάρξουν λιποθυμίες και ποδοπατήματα. Είναι ετοιμη η αστυνομία να αναλάβει την ευθύνη μιας τέτοιας εγκληματικής πραξης;




13.20 Ηρθε η σειρα της BIOME. Αγωνια ζωγραφισμενη στα βλεμματα. Θα χρειαστεί οι αλληλέγγυοι να εναντιωθουμε δυναμικά σε μια προσφορα ή/και στα ΜΑΤ;




13.00 Εντείνονται οι φήμες ότι η προσφορά δεν επηρεάζει τη ΒΙΟΜΕ, ωστόσο οι αλληλέγγυοι περιφρουρουν το χώρο για να αποτρέψουν την διεξαγωγή του πλειστηριασμού, μέχρι να υπάρξουν πειστήρια ότι η προσφορά αφορά μόνο κινητή περιουσία της ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, πλησιάζει ή ώρα του πλειστηριασμού και δεν αποκλείεται η πιθανότητα σύγκρουσης.




12.50 Συμφωνα με ενημερωση απο τις δικαστικες αρχες, θα γίνουν σήμερα 13 πλειστηριασμοί στην αίθουσα πτωχεύσεων, και της ΒΙΟΜΕ ειναι ο έκτος στη σειρά. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο δευτερος.

12.40 Δήλωση του Μάκη Αναγνώστου, μέλους του Εργατικού Συνεταιρισμού της ΒΙΟΜΕ.




12.30 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες απο διάφορες πηγές λένε ότι θα υπάρξει προσφορα στον πλειστηριασμό, αφορά όμως κινητή περιουσία της (μητρικής εταιρίας) ΦΙΛΚΕΡΑΜ και δεν επηρεάζει τη θυγατρική ΒΙΟΜΕ. Οι αλληλέγγυοι φυσικά δεν σκοπεύουν να επιτρέψουνε να πλησιάσει ο επίδοξος αγοραστής, αφού μπορεί η φήμη να είναι ψευδής.




12.20 Η αστυνομία ζητά έντονα να ανοιχτεί διάδρομος, οι αλληλέγγυοι δεν το δεχονται. Η συνδικος της πτώχευσης αρνείται να ακυρώσει τον πλειστηριασμό. Παρά πολλή αστυνομία και ακόμα περισσότεροι αλληλέγγυοι.





12.10 Δικαστικές αρχές και αστυνομία ζητούν να ανοίξει χώρος ώστε να γίνει ο πλειστηριασμός. Να φύγουν τα ΜΑΤ για να ανοίξει απαντούν οι διαδηλωτές. Πληροφορίες λένε ότι ΕΛΑΣ θα επέμβει μονό αν έρθει προσφορά. Αν τυχόν επιχειρήσει η ΕΛΑΣ να καταστείλει τόσο κόσμο σε κλειστό χώρο, θα είναι έγκλημα.






12.00 Είναι η ώρα τυπικής έναρξης του πλειστηριασμού, και ο προθάλαμος της αίθουσας πτωχεύσεων των δικαστηρίων Θεσσαλοονίκης είναι αποκλεισμένος απο αλληλέγγυους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου. Δυνατό μήνυμα προς ιθύνοντες, δικαστές, πρωην ιδιοκτήτες και επίδοξους αγοραστές ότι στις προσπάθειές τους να εκποιήσουν τις εγκαταστάσεις και να εκδιώξουν το συνεταιρισμό εργαζομένων απο το χώρο θα βρούν απέναντι τους την κοινωνία.


11.40 Εργαζόμενοι της Κοκα-Κόλα, αγωνιζόμενοι εδώ και χρόνια ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου της πολυεθνικής, στο πλευρό των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ.



























11.20 Πάνω από 100 αλληλέγγυοι συγκεντρωμένοι σε ένα ασφυκτικά στενό χώρο έξω από την αίθουσα πτωχεύσεων. Η αστυνομία έχει αρχίσει να παρενοχλεί και να ζητάει στους αλληλέγγυους να εγκαταλείψουν το χώρο. Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 12.00.



11.10 "Να έχουμε κλούβα έτοιμη για συλλήψεις" είπε στον ασύρματο ο υπεύθυνος της αστυνομικής επιχείρησης.


11.00 Ο προθάλαμος της αίθουσας πτωχεύσεων είναι ασφυκτικά γεμάτος με αστυνομία όλων των αποχρώσεων. Προσέρχονται συνεχώς αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ. Είναι παρόντες εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, της Kόκα-Κόλα, σχολικοί φύλακες και άλλοι πολλοί αγωνιστές για να δείξουν τη συμπαράσταση τους.

10.50 Ηρεμία προς το παρόν έξω από την αίθουσα πτωχεύσεων. Συνεχίζεται η προσέλευση αλληλέγγυων. 


10.40 Πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από την αίθουσα του δευτέρου ορόφου των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης όπου στις 12.00 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός για την εκποίηση του οικοπέδου των εγκαταστάσεων της ΦΙΛΕΚΡΑΜ, μητρικής εταιρίας της ΒΙΟΜΕ. Έχει μαζευτεί μια πενηντάδα εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ, αναμένονται κι άλλοι πριν τις 11.00.



Στέλνετε email με φωτογραφίες, βίντεο και ενημέρωση στο protbiometal@gmail.com

Προφίλ στο Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009615675369

Στο twitter, ακολουθήστε την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης @Prot_VioMe  και τους αλληλέγγυους  @Chris_Avramidis και @TebeoTeo για άμεση ενημέρωση.