Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία / εκδήλωση για το ασφαλιστικό

Αφίσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ» 
την Τετάρτη 3/2 στις 7 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Ανοιχτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους για συμμετοχή στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το «ασφαλιστικό» που συνδιοργανώνουν το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» και το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 (ημέρα 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ) στις 7 το απόγευμαστο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλάρη 5).

Εισηγητής ο δημοσιογράφος Γιάννης Αγγέλης (μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ), ενημερώσεις από μέλη ΔΣ ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΜ-Θ και από μέλη εργατικών-κοινωνικών συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η δημόσια έκθεση των επιπτώσεων του νέου κυβερνητικού (αντι)ασφαλιστικού νομοσχεδίου σε βάρος των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών-εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και γενικότερα σε βάρος όλης της κοινωνίας.

Ενάντια
-          στο «σκοτάδι» της ενημέρωσης σχετικά με το ασφαλιστικό,
-          στην επιμονή συνέχισης των «διαβουλεύσεων» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με κυβερνητικούς «αξιωματούχους» που αρνούνται σταθερά τα βασικά μας αιτήματα,
-          στη «λογική της ανάθεσης», των «Non Paper» και της «εξαίρεσης»,
-          στα φαινόμενα «κοινωνικού αυτοματισμού»,
-          στον κατακερματισμό των εργατικών και κοινωνικών αγώνων
-          στις αποσπασματικές-εκτονωτικές «αντιδράσεις» χωρίς ενωτικό-συνολικό προσανατολισμό-σχεδιασμό κινητοποιήσεων διαρκείας,

το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ απευθύνουν από κοινού ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για να ορίσουμε «από τα κάτω» τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» με βάση την αρχή ότι «οι κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ».

Δεν παζαρεύουμε – δεν κάνουμε «εκπτώσεις» στη
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Δεν σιωπούμε – Δεν συναινούμε! Απεργούμε-αγωνιζόμαστε για να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!

ΟΛΟΙ στην ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση-πορεία μαζί με το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην Καμάρα. 


«ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» (μέλος ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) *

«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»



* Το «ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι μετωπικό συνδικαλιστικό σχήμα στα ΜΜΕ (με ένα μέλος στο ΔΣ και δύο μέλη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) και αποτελείται από την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι) και το «Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» (3 μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη  (Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική  Ενότητα, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και αγωνιστές συνάδελφους στα ΜΜΕ)