Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

20/10: Ζωντανή ενημέρωση απο την δράση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την ακύρωση του πλειστηριασμού για την εκποίηση της ΒΙΟΜΕ.


Σήμερα 20 Οκτώβρη, το κράτος και η δικαστική εξουσία επανέρχονται με μια νέα προσπάθεια για πλειστηριασμό του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ, ο οποίος είναι και μια σπάνια περίπτωση στα δικαστικά χρονικά, καθώς κατ' εξαίρεση είναι "πλειστηριασμός εξ αναβολής". Το κίνημα αλληλεγγύης μαζί με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ, θα βρίσκεται στα δικαστήρια για να εξασφαλίσει για μια ακόμη φορά πως ο πλειστηριασμός θα ακυρωθεί.



Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΔΕΣ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

13.30 Δηλώσεις των δικηγόρων και των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στους συγκεντρωμένους και στα μέσα ενημέρωσης έξω απο τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.



13.20 Για να υπάρξει νέα διαδικασία πλειστηριασμού, θα πρέπει να υπάρξει νέα αίτηση απο τη σύνδικο και νέα δικαστική απόφαση. Το κίνημα αλληλεγγύς και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ παραμένουν σε ετοιμότητα, αλλά έχουν μπροστά τους μερικούς μήνες για να επικεντρωθούν στην βελτίωση της παραγωγής, την επεκταση της διανομής, την διεύρυνση της τοπικής και διεθνούς δικτύωσης, την ανάδειξη νέων σχεδίων και προταγμάτων για την αυτοδιαχείριση της ζωής μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ έναν αγώνα ουσιαστικό και με διεθνή προβολη!

13.10 Ο πλειστηριασμός τελείωσε! Δεν παρουσιάστηκαν προσφορές. Άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση κατάφερε να αποτρέψει τον κίνδυνο για τη ΒΙΟΜΕ.  Υπάρχει κλίμα ευφορίας ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της αυτοδιαχείρισης.

12.50 Συμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν προσφορές στον πλειστηριασμό. Αν αυτό αληθέυει, ο πλειστηριασμός θα κυρηχθεί άγονος.


12.40 Η διαδικασία του πλειστηριασμού είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Οι δικηγόροι της ΒΙΟΜΕ και ένας εργαζόμενος έχουν περάσει τον αστυνομικό κλοιό και έχουν μπεί στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου όπου διεξάγεται ο πλειστηριασμός, για να εξασφαλίσουν τη δημοσιότητα της διαδικασίας. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρίσκονται πίσω απο τον κλοιό. Επικρατεί ένταση.


12.30 Ενταση σημειώθηκε όταν οι περίπου 20 συγκεντρωμένοι πρώην εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μητρικής εταιρίας της ΒΙΟΜΕ, επιτέθηκαν λεκτικά σε αλληλέγγυους. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η μερίδα πρώην εργαζομένων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ υποστηρίζει την πλήρη εκποίηση της περιουσίας της μητρικής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η γη όπου στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ. Μη αποδεχόμενοι το αίτημα των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ για διχωρισμό του οικοπέδου, τάσσονται έτσι ανοιχτα με την πλευρά της πρώην εργοδοσίας και ενάντια στους συναδέλφους τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται την εργασία και την αξιοπρέπεια τους.

11.30 Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι θα τηρηθεί η αρχή της δημοσιότητας στον πλειστηριασμό δια αντιπροσώπων. Μέχρι στιγμής ωστόσο απαγορεύεται η πρόσβαση.





11.00 Η διαδικασία του πλειστηριασμού ξεκινά στις 12.00 και ολοκληρώνεται στις 14.00. Ήδη υπάρχουν αρκετοί αλληλέγγυοι μέσα και έξω από το κτίριο.




10.50 Μια πολυπληθής αποστολή αλληλεγγύης απο τη Γαλλία επίσης στηρίζει σήμερα τη ΒΙΟΜΕ:

10.30 Συγκέντρωση πραγματοποιείται επίσης σε αλληλεγγύη προς την ανήλικη κοπέλα που ειχε συλληφθεί στη διαμαρτυρία στη Μητρόπολη μετα την μαζική εκκένωση των καταλήψεων τον Ιούλη, η οποία δικάζεται σήμερα. https://www.kinimatorama.net/event/73503 Μικροενταση υπηρξε ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και μαθητές που φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομία.

10.20 Υπάρχει επίσης και ολιγομελής, μεχρι στιγμής, συγκέντρωση απο συνδικαλιστές της Φιλκεραμ που επιμένουν να πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός.

10.10 Ισχυρες δυνάμεις ΜΑΤ είναι συγκεντρωμένες επίσης έξω απο τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου στις 11.00 οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι/ες της ΒΙΟΜΕ έχουν καλέσει σε συγκέντρωση για την ακύρωση του πλειστηριασμού.


10.00 Πολλοί αλληλέγγυοι βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια μία ωρα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης. Η αστυνομία έχει απωθήσει τους συγκεντρωμένους μακριά απο την αίθουσα όπου στις 12.00 είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός για την εκποίηση της ΒΙΟΜΕ.



9:00 Οι αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι που συγκεντρώνονται στα δικαστήρια βρίσκουν την αίθουσα του δευτέρου ορόφου όπου θα διεξαχθεί ο πλειστηριασμός αποκλεισμένη απο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.











Αύριο όλοι και όλες 11 πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης! [οδηγίες]

Οδηγίες προς αλληλέγγυους/ες:

1. Αύριο το πρωί στις 11, βρισκόμαστε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
2. Για οποιαδήποτε ενημέρωση, στέλνουμε email στο
protbiometal@gmail.com, για άμεση ανταπόκριση.
3. Για νομική βοήθεια επικοινωνούμε άμεσα με το 6980508423

ούτε ο 4ος κατά σειρά πλειστηριασμός δεν θα περάσει 
Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΔΕΣ
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
& ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ