Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Η διατήρηση του Ερντογάν στην εξουσία το καλοκαίρι, δεν έφερε μόνο ένα καίριο χτύπημα στην αντιπολίτευση του από τους συντηρητικούς κύκλους που σχεδίαζαν πραξικοπήματα και επιδίωκαν την εναλλαγή της "νύχτας με μια ακόμη νύχτά". Έφερε στο προσκήνιο και την προσπάθεια του Τουρκικού κράτους, με τις ευλογίες και της Ε.Ε. και των ΗΠΑ να δώσει άλλο ένα χτύπημα στο χιλιοβασανισμένο κοινωνικό και εργατικό κίνημα των λαών της Τουρκίας. Μαζί με την εξόντωση εκατοντάδων Κούρδων αγωνιστών της ελευθερίας στο Κουρδιστάν, η ολοκληρωτική "δημοκρατία" του συστήματος Ερντογάν, βάζει στόχο και τις πολιτικές, κοινωνικές και ατομικές ελευθερίες. Σε μήνυμα που λάβαμε μόλις σήμερα, οι συναγωνιστές που συμμετείχαν στην πρόσφατη ευρωμεσογειακή συνάντηση ανακτημένων επιχειρήσεων που έλαβε χώρα στη ΒΙΟΜΕ αναφέρουν: 

"Σήμερα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έντεκα βουλευτές του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων Selahattin Demirtas και Figen Yüksekdağ, σε εφόδους μετά τα μεσάνυχτα. Τα σπίτια των βουλευτών και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος δέχθηκαν επιδρομή, οι πόρτες έσπασαν και οι βουλευτές τέθηκαν βίαια υπό κράτηση.
> Τους τελευταίους  μήνες, η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου ως μια ευκαιρία να εδραιώσει την κυριαρχία της, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε ενιαία αντιπολιτευτική φωνή στη χώρα, ειδικά το HDP, το οποίο σταμάτησε την αυταρχικό σχέδιο του προεδρικού σύστηματος, στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου το 2015 και απέτρεψε το ΑΚΡ απο το να κερδίσει επαρκή αριθμό  κοινοβουλευτικών εδρών για να κάνει τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές. Περίπου 30 δημοκρατικά εκλεγμένοι κούρδοι δήμαρχοι είναι στη φυλακή τώρα και  περίπου 70 άλλοι έχουν απομακρυνθει από τη θέση τους από την κεντρική κυβέρνηση. Η ελευθερία της έκφρασης έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου καταργηθεί. Η κυβέρνηση με διατάγματα έχει κλείσει περισσότερα από 170 ΜΜΕ. Περισσότεροι από 130 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή, επίσης, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων παγκοσμίου φήμης συγγραφέων και διανοούμενων. Πιο πρόσφατα, οι δύο κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων και αρκετές κουρδικές εφημερίδες έκλεισαν και ο αρχισυντάκτης, οι αρθρογράφοι και οι δημοσιογράφοι της Cumhuriet, που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συνελήφθησαν. Πολλοί ακαδημαϊκοί είναι υπό ποινική έρευνα για την υπογραφή μιας ειρηνευτικής έκκλησης."

Σήμερα εμείς, κομμάτι του κοινωνικού κινήματος της Ελλάδας, αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε για αυτήν την βαθιά αδικία που έπεσε με βία στα κεφάλια των συναγωνιστών μας. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, είτε έχει το πρόσωπο των στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία, είτε των πρασινοφρουρών των ΜΑΤ στην Ελλάδα, είτε ονομάζεται "θρησκευτικός", "δημοκρατικός" ή ακόμη και "προοδευτικός" θα μας βρίσκει πάντοτε αντίθετους και αντίθετες. Οι λαοί της Τουρκίας, όπως και της Ελλάδας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, μα έχουν πολλά να κερδίσουν στον κοινό αγώνα για ελευθερία και αυτοθέσμιση, ενάντια στους δυνάστες τους σε τράπεζες και υπουργεία, σε στρατόπεδα και στρατηγεία, εθνικά και υπερεθνικά. Σήμερα η αλληλεγγύη μας στρέφεται στους αγωνιστές που αψηφούν το σκοτάδι που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Τουρκία. Στους αγωνιστές που παλεύουν είτε με το όπλο στο χέρι όπως στη Ροζάβα, είτε με την πένα και τον λόγο τους και βρίσκονται σήμερα γι' αυτό τον λόγο στα σκοτεινά κελιά της εξουσίας. Στους ανθρώπους που μπορεί να χρησιμοποιούμε διαφορετικά αλφάβητα, αλλά μιλάμε την ίδια γλώσσα. Την γλώσσα της ανάγκης και της βούλησης. Την γλώσσα του αγώνα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών.
Ο εχθρός μας είναι κοινός κι από τις δύο πλευρές των συνόρων. Έτσι είναι και η αλληλεγγύη μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"