Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αυτός ο Μάης θα είναι δικός μας! [πρόγραμμα και κάλεσμα σε δράσεις, σε αλληλεγγύη, σε αγώνα]



Προς τους συναγωνιστές/τριες και φίλους/ες του κοινωνικού & εργατικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. που εδώ και 5 χρόνια δίνουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. ανοιχτό γι' αυτούς αλλά και για όλη την κοινωνία, το Εργατικό Ιατρείο που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στη ΒΙΟ.ΜΕ. με παραδειγματικό τρόπο λειτουργίας και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σας καλούμε να στηρίξετε τις δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει για τον μήνα Μάιο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ

Ταξική πρωτομαγιά με συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Καμάρα και με διαδήλωση προς το μνημείο του Καπνεργάτη.


ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΗ

Μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ με αλληλέγγυους μουσικούς απ' όλη τη χώρα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου σε χώρο που θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες. 

Πριν από τη συναυλία θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ίδια μέρα (11/5) στις 18.00 από την Καμάρα με κεντρικά προτάγματα: 

Τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων και της μαχόμενης κοινωνίας // Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟ.ΜΕ. Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται, δεν γίνεται βίδες // Αλληλεγγύη-Αυτοδιαχείριση-Άμεση δημοκρατία.

Η συναυλία διοργανώνεται για την πολιτική & οικονομική ενίσχυση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ και του Εργατικού Ιατρείου.

Συγκεκριμένα τα χρήματα θα δοθούν για την ενίσχυση και επέκταση της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο, αλλά και την υποστήριξη των παράλληλων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ

Ειδική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης για τη ΒΙΟΜΕ: 
Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν 

 Ντάριο Φο: "Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω"

Το Θέατρο Τέχνης ταξιδεύει στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ, στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στις 15 Μαΐου το έργο “Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω” του Ντάριο Φο στο χώρο του εργοστασίου. Ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.
Περισσότερα εδώ.

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΗ

Δευτέρη συζήτηση αυτομόρφωσης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. με θέμα:

"Η βιοπολιτική στις μέρες μας. Ο ορισμός του Φουκώ. Τεχνικές ρυθμίσεις της ζωής από την εξουσία. Ο Αγκάμπεν και το Homo Sacer. Βιοπολιτική και διαχείριση της ζωής."


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΚΤΕΝΩΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/4/17 ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
19.00 ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου