Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κάτω τα χέρια από το κίνημα!

​Στη ΒΙΟ.ΜΕ. γνωρίζουμε πολύ καλά από πλειστηριασμούς. Και γνωρίζουμε πολύ καλά και από αλληλεγγύη.

Γι' αυτό στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους συναγωνιστές Η.Σμήλιο και Ζ.Κλεισιάρη, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες γιατί έπραξαν το αυτονόητο. Γιατί συνέβαλλαν κι αυτοί, μαζί με τους εκατοντάδες του κινήματος, στο μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. ​

Αυτές οι στοχοποιημένες διώξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μια συνεχιζόμενη πολιτική καταστολής, από τα γκρεμίσματα των δομών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις καταδίκες εναντίον αγωνιζόμενων συνδικαλιστών στην παιδεία και στον επισιτισμό, στις διώξεις για τις Σκουριές, τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για εκποίηση του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ. μέχρι τα χημικά και τη βία από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, όλα συνομολογούν ότι το "κράτος έχει συνέχεια". Και έχει συνέχεια στη βία, στον εκφοβισμό, στα μνημόνια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση των ζωών μας.

Αλλά έχει συνέχεια τόσο η αλληλεγγύη όσο και ο αγώνας.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αλλά και κοινός αγώνας για να μπλοκαριστούν όλοι οι πλειστηριασμοί που γίνονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Κοινός αγώνας ενάντια στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι.
Είναι δίκαιοι.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης 
στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.