Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ


Μετά από τεσσεράμισι  χρόνια λειτουργίας και έξι χρόνια αγώνα από εμάς τους εργαζόμενους στην ΒΙΟ.ΜΕ., η δικαστική εξουσία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τις επιθέσεις τις εναντίον μας.
Και ενώ έχει περάσει μια κατάπτυστη πρόταση για την πτώχευση, και έχει απορρίψει την προσπάθεια των εργαζομένων για να συνεχίσουμε την λειτουργία του εργοστάσιου, έρχεται τώρα να επιβάλει την τμηματική πλειστηρίαση των μέσων παραγωγής· των μέσων που επί τεσσεράμισι χρόνια τώρα θρέφουν δεκάδες οικογένειες. Αυτή είναι η ευθύνη των “έντιμων” δικαστικών που σε κάθε περίπτωση το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να καταστρέψουν ό,τι με τόσο κόπο στήσαμε εμείς οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ.
Και το κάνουν αυτό για να μην έχει  την ιδέα καμία άλλη ομάδα εργαζομένων να διανοηθεί να περάσει στην λειτουργία των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων.
Για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε τις δικάστηκες αρχές και τον σύνδικο πτώχευσης, που σε κάθε περίπτωση στέκεται εμπόδιο στην λειτουργία του εργοστάσιου άμεσα από μας τους εργαζόμενους και χωρίς αφεντικά.
Καλούμε εσάς τους συνδικαλιστές, τους εργάτες, τις συλλογικότητες να μας στηρίξετε και να δείξουμε όλοι μαζί πώς αφού
δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς
Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση σας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο ζωντανό και της οικογένειες μας μακριά από τον φόβο και την φτώχια. Ζητάμε ψηφίσματα συμπαράστασης για να μπορέσουμε να αποδείξουμε την δύναμη μας: την δύναμη της αλληλεγγύης που είναι δυνατότερη από κάθε μορφή καταστολής του κεφαλαίου κάθε μορφή οικονομικής κατάρρευσης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Αγωνιστικά και αλληλέγγυα,

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ.

ΥΓ. Προτεινόμενο ψήφισμα αλληλεγγύης:

Ψήφισμα
Το σωματείο ……………….. ζητάμε από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.
Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργιάς του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στην συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.
Σωματείο, παράταξη, συλλογικότητα ……..
Σφραγίδα αν υπάρχει.