Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Προς αυτούς που ονειρεύονται εργατικούς εμφυλίους…..


Τον τελευταίο καιρό και όσο κυλά ο γύρος πλειστηριασμών των κινητών και ακίνητων της Φίλκεραμ(μέσα στο οποίο βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ), το σωματείο των πρώην εργαζομένων της Φίλκεραμ εξέδωσε μια σειρά από ανακοινώσεις, που είναι τουλάχιστον συκοφαντικές και αναληθείς…
Θα θέλαμε, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

1. Το σωματείο της Φίλκεραμ ήταν πάντα ένα συντηρητικό σωματείο, μαγαζάκι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ για χρόνια. Ήταν ένα σωματείο το οποίο υποστήριζε την ειρηνική(!) συνύπαρξη  εργοδοσίας και των εργατών, με την πλάστιγγα να γέρνει πάντα στα συμφέροντα της πρώτης. Για να καταλάβουμε όλοι τι καταστάσεις υπήρχαν στο σωματείο αυτό, αρκεί να αναφέρουμε πως το σωματείο της Φίλκεραμ αρνούνταν να εντάξει τους εργαζόμενους της θυγατρικής ΒΙΟ.ΜΕ και για αυτό το 2006 δημιουργήθηκε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ .

2. Χρειάζεται επίσης να θυμηθούμε τις κινήσεις των πρώην εργαζομένων της Φίλκεραμ, όταν έσκασε η φούσκα της Φίλκεραμ. Έκαναν ποτέ μήνυση στην εργοδοσία; Περιφρούρησαν τα μηχανήματα της Φίλκεραμ; Προσπάθησαν τέλος πάντων να μην διαλυθεί η Φίλκεραμ; Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι όχι!! Ίσα ίσα η πρότασή τους στη σύνδικο πτώχευσης ήταν να οδηγήσει την πτώχευση της ΒΙΟΜΕ η οικογένεια Φιλίππου, δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι που ευθύνονται!

3. Άλλο ένα σημείο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι το εξής. Μας κατηγορούν ότι η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης είναι ένας περιοδεύων θίασος αλληλέγγυων. Μας λένε δηλαδή ότι το δυναμικό των αγωνιστών που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την ΒΙΟΜΕ ενάντια στην κυβερνητική και δικαστική εξουσία είναι επαγγελματίες της αλληλεγγύης που έχουνε –υποτίθεται- σκοτεινούς σκοπούς. Ας δούμε λοιπόν ποιοι έχουν υποστηρίξει το «σωματείο πρώην εργαζομένων» της Φίλκεραμ: Η δυσωδία της λίστας υποστηρικτών είναι μεγάλη: η σάπια ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,  που κατέληξε να είναι με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και οι ηγεσίες κομμάτων όπως: το νεοφιλελεύθερο ΠΟΤΑΜΙ (έχουν συναντηθεί με τον πρόεδρο του ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη (δες εδώ) αλλά και με ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Β’ Αθηνών, Χάρη Θεοχάρη (δες εδώ) ), το ΚΚΕ (με ερώτηση στη Βουλή (δες εδώ)) κ.α. Δηλαδή δυνάμεις που έχουν εχθρική ή προδοτική στάση απέναντι στους εργαζόμενους.

4. Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ είναι να πουληθεί όλο το οικόπεδο της Φίλκεραμ, μαζί με τα κινητά της, ώστε δήθεν να αποζημιωθούν… Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι δεν δέχονται ούτε την λύση που έχουν προτείνει οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ, να εξαιρεθεί το οικόπεδο της ΒΙΟ.ΜΕ δηλαδή μόλις το 1/5 του συνολικού οικοπέδου!

5. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τι έχουν πετύχει και πόσα χρήματα έχουν πάρει ως αποζημίωση, έχοντας εκποιήσει έτοιμα προϊόντα και μηχανήματα μεγάλης αξίας της Φίλκεραμ. Όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι στις ανακοινώσεις τους, "οι εκατοντάδες απολυμένοι της οικογένειας Φιλίππου", "δεκάρα τσακιστή". Αλήθεια, όλα αυτά τα χρήματα που πήγανε;
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν διαλέξει πλευρά, αυτή της εργοδοσίας και της κρατικής και δικαστικής εξουσίας!  Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε και σε αυτούς αλλά και σε όποιον εχθρεύεται την προσπάθεια της αυτοδιαχειριζόμενης ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ, πως ακόμα και να πλειστηριαστεί το οικόπεδο της ΒΙΟ.ΜΕ, το εργοστάσιο θα παραμείνει στα χέρια των εργατών και πως ο θίασος των «αλληλέγγυων της ΒΙΟΜΕ» μέρα με τη μέρα μεγαλώνει!!!!!!

ΥΓ. Με τον αγώνα όλα γίνονται, ακόμα και του σπανού τα γένια!!!!

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης 
στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. - Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου