Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση για το χτύπημα στον ΕΚΧ Φαβέλα και κάλεσμα στην διεθνιστική πορεία αλληλεγγύης Σάββατο 10/3 12.00 Καμάρα


ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Θεσσαλονίκης) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο  Φαβέλα στον Πειραιά ο οποίος την Κυριακή 25/02 δέχτηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες επιτέθηκαν με λοστούς και πυρσούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αγωνιστών και αγωνιστριών που βρίσκονταν στο χώρο για την προγραμματισμένη διαχειριστική συνέλευση.
Ο Ε.Κ.Χ. Φαβέλα μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του έγινε πολλές φορές στόχος των φασιστών, διότι πράττει το αυτονόητο, “λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες και με κοινωνικό πρόσωπο αδιάκοπα παράγοντας ακηδεμόνευτο πολιτικό και πολιτιστικό λόγο”, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι αγωνιστές του χώρου. Πέρα, όμως, από την επίθεση στη Φαβέλα την τελευταία περίοδο γίναμε μάρτυρες πολλαπλών στοχοποιήσεων χώρων που προάγουν την αλληλεγγύη στην καθημερινότητα , όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia, η επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, η ανεπιτυχής εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Παναιτωλικού 21 στο Κουκάκι, η πολιορκία του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός και η επίθεση σε οπαδούς και παίχτες της Προοδευτικής “Έκρηξης” Τούμπας.
Η επιλογή της συγκεκριμένης συγκυρίας των φασιστών να ξαναβγούν από τις τρύπες τους δεν είναι τυχαία. Τα πρόσφατα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δώσανε την απαραίτητη νομιμοποίηση στους φασίστες να επανεμφανιστούν με επιθέσεις που είναι γνωστές ήδη από το παρελθόν στην ελληνική κοινωνία. Η επανεμφάνιση του χαρτιού του  “εθνικού αφηγήματος” από κράτος, παρακράτος,  εκκλησία, Μ.Μ.Ε. ξεκαθαρίζει την αναβαθμισμένη αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιφασιστικού κινήματος και δημιουργίας και στήριξης κινηματικών αντιδομών σε κάθε γειτονιά.
Ως Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής(Θεσσαλονίκης) θα είμαστε δίπλα σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που παλεύει για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το τέρας του φασισμού, την εργασιακή εκμετάλλευση, το ρατσισμό και κάθε μορφή καταπίεσης.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 12.00 ΚΑΜΑΡΑ


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης

του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Θεσσαλονίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου