Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και κάλεσμα στο διήμερο για τα 5 χρόνια της ΒΙΟ.ΜΕ.


Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη μέρα που η ΒΙΟΜΕ ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς αφεντικά. Με την κατάληψη του εργοστασίου οι εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα που είχαν ξεκινήσει ενάντια στην εργοδοσία και έδειξαν ότι δεν αποδέχονται τη «μοίρα του εργάτη» σε περιβάλλον σκληρού καπιταλισμού, μνημονίων και απολύσεων. Κατέλαβαν το εργοστάσιο και ξεκίνησαν τη δημιουργία, με αλληλεγγύη, χωρίς ιεραρχία και με μοναδικό όργανο λήψης αποφάσεων της γενική της Συνέλευση. Πέντε χρόνια μετά συνεχίζουμε να λειτουργούμε με συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας στον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής. Με έλεγχο μέσα από συνελεύσεις όλης της οικονομικής λειτουργίας. Με απόλυτη ισότητα στις αποφάσεις αφού έχουμε όλοι μια ψήφο. Με ίσο μεροκάματο για ίσο χρόνο εργασίας. Με προσανατολισμό της παραγωγής στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες και όχι στη συσσώρευση κέρδους. Όπως και με τη δημιουργία του Εργατικού Ιατρείου στη ΒΙΟ.ΜΕ πριν δύο χρόνια, παίρνοντας και την υγεία στα χέρια μας για μία αυτοδιαχείριση σε όλα τα πεδία της ζωής.

Και αυτό το παράδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ. «ταξίδεψε» παντού. Ενέπνευσε εργαζόμενους απ’την Αργεντινή μέχρι την Τουρκία.

Σε αυτά τα 5 χρόνια ζήσαμε πολλά. Και το αστικό κράτος «βοήθησε» τη ΒΙΟΜΕ με πολλούς τρόπους:
Ξύλο από τα ΜΑΤ, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, προσπάθειες για ξεπούλημα μέσα από πλειστηριασμούς.

Αποκρούσαμε όλες τις επιθέσεις τους συνεχίζεται η λειτουργία. Η ΒΙΟΜΕ παράγει οικολογικά καθαριστικά προιόντα, ενώ τελευταία διευρύνθηκε η παραγωγή μέσα από την βιομηχανική κόλλα και την «αφισολίνη» που θα μπορεί να βοηθήσει και τις ανάγκες των κοινωνικών κινημάτων προκειμένου να διαδώσουν τις ιδέες τους.  Νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στην προσπάθεια, δουλεύουν στο εργοστάσιο

Και μετά από όλα αυτά, μετά τις διαδηλώσεις, τις συναυλίες την καθημερινή σκληρή δουλειά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδίδει με την αδιαφορία της, τη ΒΙΟΜΕ, ξανά στα νύχια των αρπαχτικών. Στη 1 Μαρτίου θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν το οικόπεδο και να κάνουν βίδες τη ΒΙΟΜΕ. Φυσικά δεν θα τους αφήσουμε όπως και όλες τις προηγούμενες φορές.

Θα βρεθούμε στα δικαστήρια για να ματαιώσουμε τον πλειστηριασμό του οικοπέδου, όπως στηρίζουμε και τη ματαίωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Θα βρεθούμε μαζί με ολόκληρο το κίνημα στα δικαστήρια για την υπόθεσή της ΒΙΟΜΕ, αλλά θα βρεθούμε μαζί με το κίνημα και στους δρόμους το επόμενο διάστημα, για τις υποθέσεις του κινήματος, για να αντισταθούμε απέναντι σε όλα τα μνημονιακά μέτρα που φέρνει στο 2018 η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Δεν θέλουμε το εργοστάσιό να είναι άλλη μια οικονομική μονάδα μέσα στον καπιταλισμό. Θέλουμε να αποτελεί φάρο αντίστασης και δημιουργίας. Να εκπέμψει το μήνυμά παντού. Σε όλες τις Δημόσιες επιχειρήσεις που παν να ξεπουλήσουν. Σε όλες τις ιδιωτικές που θέλουν να κλείσουν. 
Εργάτη κάν’το όπως η ΒΙΟΜΕ. Κατέλαβέ το, μην τους αφήσεις να το ξεπουλήσουν, μην τους αφήσεις να σε πετάξουν στον δρόμο.

Θεωρούμε την εργατική αυτοδιεύθυνση την βασική προϋπόθεση για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά, και την εφαρμόζουμε στο τώρα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού. Να το ζήσουμε το σήμερα για να μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε και στο τότε, στον κόσμο που δεν θα υπάρχουν πια (μισθωτοί) δούλοι και πλούσια αφεντικά.

Θέλουμε η προσπάθειά μας να αγκαλιαστεί και άλλο από τη νεολαία. Γιατί αυτή φέρνει το καινούριο. Και ταυτόχρονα η πρώτη γενιά που θέλουν να την κάνει να ζήσει χειρότερα απ’τις προηγούμενες. Η πρωτοβουλία φοιτητών σε αλληλεγγύη προς τη ΒΙΟΜΕ, έχει ήδη δείξει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θέλουμε να είναι μόνο η αρχή.


Καλούμε σε συγκέντρωση Σάββατο, 24/2 17:00 από την Καμάρα και στις 19:00 πανελλαδική Συνέλευση Αλληλέγγυων στο Χημικό ΑΠΘ.

Καλούμε την Κυριακή 25/2 11:00 συνέλευση κινημάτων  στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ όπου θα υπάρχει απευθείας διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και στις 14:00 συναυλία αλληλεγγύης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:
 http://biom-metal.blogspot.gr/2018/02/5.html

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 ΚΑΜΑΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διαδηλώνουμε ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις!
Για να περάσουν τα μέσα παραγωγής σε αυτούς που τα δουλεύουν! Για την αυτοδιαχείριση με αλληλεγγύη και άμεση δημοκρατία!

19.00 Α.Π.Θ. ΧΗΜΙΚΟ 
ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ

Συζητάμε και αποφασίζουμε για το μέλλον του εγχειρήματος της ΒΙΟ.ΜΕ. Για την διεύρυνση του και σε άλλους χώρους δουλειάς. Κάνουμε πράξη τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ. (ΛΑΕΡΤΟΥ 21)
10.30 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Με τη συμμετοχή συνδικάτων και εργατικών σχημάτων.
12.00 ΠΑΖΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Για την προώθηση βιολογικών και οικολογικών προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον αλλά και τον εργαζόμενο άνθρωπο. 
Θα εκτεθούν και νέα προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ. 

14.00 ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
ΚΑΙ ΓΚΙΝΤΙΚΙ

Γλεντάμε και γιορτάζουμε για τα 5 χρόνια της ΒΙΟ.ΜΕ.!!!

Και του χρόνου ακόμα δυνατότεροι!!!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης σήμερα στις 19.00 στο στέκι ΙΣΚΡΑ.



Συζητάμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης των γενεθλίων, πλειστηριασμους κ.α.